loader image

Килери, гаражи, мазета и тавани – всяко домакинство разполага с някое от тези познати места, които с времето се превръщат в „черна дупка“, в която потъват ненужни вещи, мебели, уреди, строителни материали и какво ли и още не. Списъкът е безкраен. Факт е и че рядко се фокусираме върху тези помещения – те са скрити от очите. Но има някои лесни тактики, с които пълната промяна е гарантирана.

Старите мебели – вдъхнете им нов живот

Едни от най-обемистите предмети, които затрупват мазета и тавани, са старите мебели, към които или имаме сантимент или в тях „още има живот“, но чакат своя ред. За да не затрупвате с тях както пространството, така и съзнанието си – помислете как може да им вдъхнете нов живот. В момента в дизайна е много популярен стилът „винтидж“.

Разделете се с развалените стари уреди

Във всяка къща ги има – амортизирани стари уреди, които чакат да бъдат поправени. Можете лесно да им вдъхнете нов живот без излишни усилия. В социалните режи вече има много групи, в които може да предложите вещите си без пари, които да послужат на някого , който да ги поправи. Има и много институции за деца или възрастни хора, където домакински уреди не са излишни.  

Книги и списания – в библиотеката

Същото важи и за излишни книги и списания – част от стари колекции. Всяка библиотека би им се зарадвала и би се отнесла достатъчно уважително към тях. Подобни неща нямат място в мазета или тавани, защото най-малкото се повреждат от влагата, а в най-лошия случай – могат да станат привлекателна храна за гризачи.

Освежаване на помещението

След като сте направили инвентаризация, преминете към почистването. Подредете всичко в здрави кутии. Не по-малко важно е да надпишете всичко. Освежете помещението – боядисайте, обособете подходящи рафтове, а защо не и работен плот с инструменти. Какво по-хубаво от ново спретнато работно помещение?

Имайте предвид, че експертите в областта на почистването,  като нас, на които може да се доверите за тази трудна мисия, препоръчват подобно основно почистване да се прави два пъти годишно – пролет и есен.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *