loader image

Банята може да е едно от най-специалните места във всеки дом, но често се случва да бъде пренебрегвана. Има няколко лесни стъпки, чрез които ще сте сигурни, че тя ще блести от чистота по всяко време. Ето кои са най-проблемните зони, на които трябва да обърнете по-специално внимание:
Подът
Той може да съдържа повече микроби от всяка друга зона на банята. Експертите по чистота препоръчват да се чисти поне веднъж на две седмици. Ако нямате тази възможност, се доверете на професионалистите от Strive – експертите по детайлите!
Поставка за четка за зъби
Застоялата вода в поставката е добра среда за всякакви микроскопични вредители, които обичат топла и влажна обстановка. Аксесоарите за четки за зъби е нужно да се измиват основно поне веднъж седмично. Не трябва да се забравя, че редица изследвания сочат, че четката за зъби е втората най-мрачна част от банята.
Дръжките
Дръжките на мивката съдържат 600 пъти повече микроорганизми на квадратен сантиметър от казанчето на тоалетната. Но е и факт, че тоалетната се дезинфекцира доста по-често, заради течащата вода. Важно е да се обърне специално внимание на мивката при основно почистване на банята. Подобна е и ситуацията с дръжката на вратата на банята – тя се пипа след всяко използване на тоалетната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *