loader image

Непочистеният дом е кошмарът за всяка домакиня. Но понякога, колкото и да се стараем, остават „тъмни ъгли“, за които дори не подозираме. А те изискват особено внимание.

Да надникнем в тях:

Хладилникът

Макар и в него да съхраняваме храната си и да го използваме ежедневно, редица изследвания сочат, че може да съдържа толкова бактерии, колкото една кухненска гъба. В отделенията за съхранение на зеленчуци нивото на патогенните микроорганизми е 750 пъти по-високо от стандарта за замърсяване, който се приема за безопасен за хората. Една от причините за това е невидимият процес на гниене, както и пипането с мръсни ръце. Препоръчва се хладилникът да се измива старателно поне веднъж месечно, с топла сапунена вода.

Щорите

Дори да отделяме специално внимание на прозорците, има вероятност щорите да бъдат пропуснати, заради трудното им почистване и замърсяването, което невинаги е видимо. Факт е, че те ежедневно събират прах и всякакви микроскопични частици. Но това рядко си личи. Ако щорите са вътрешни, те могат да са един от основните замърсители на въздуха в дома ви. Съветът на професионалистите е да ги чистите възможно най-често с влажна гъба.

Килимът

Килимът може да внесе невероятен уют в дома, но крие и много невидими заплахи, като акари и дребни вредни микроорганизми. Върху него ежедневно попадат неограничен брой замърсители като косми и прахови частици. Това е и причината килимът да изисква повишено внимание, при което почистването с прахосмукачка веднъж седмично не е достатъчно.

За да сте сигурни, че домът ви ще заблести от пода до тавана, без следа от мръсотия, трябва да се доверите на професионален отряд като Strive. Ние ще отделим специално внимание на всеки детайл – от дръжката на бравата до поставката за четки за зъби, а вие ще получите здравословна среда, в която да живеете пълноценно и полезно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *